Αναζήτηση
  • Ορέστης Μπάλλας

Σταδιοδρομία. Ένα ταξίδι ζωής.

Η εξέλιξη της σταδιοδρομίας μας, παρ' ότι δεν είναι ευρέως γνωστό, ξεκίνησε από τη χρονική στιγμή της γέννησής μας!

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν την εξέλιξή μας σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Επιγραμματικά, τα ενδιαφέροντα και οι ικανότητες, οι αξίες μας, η προσωπικότητά μας και το υπόβαθρό μας, οικονομικό και οικογενειακό.


Τι είναι όμως η Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας;


Η συμβουλευτική σταδιοδρομίας, ως κλάδος της Ψυχολογίας, είναι μια διαδικασία η οποία βοηθάει το άτομο να γνωρίσει σε βάθος και να κατανοήσει τον εαυτό του, ώστε να πάρει αποφάσεις σταδιοδρομίας, εκπαίδευσης και ζωής.


Είναι κάτι περισσότερο από την λήψη απόφασης για μια κατεύθυνση, σχολή ή εργασία. Είναι μια δια βίου και δυναμική διαδικασία.


Θα την χαρακτήριζα ως έναν μαραθώνιο, άγνωστης διάρκειας, απόστασης και διαδρομής για τον κάθε άνθρωπο, αποτελούμενο από διαρκείς αλλαγές και μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Και καθώς η ζωή μας αποτελείται από μεταβάσεις, επαγγελματικές και προσωπικές, κατά συνέπεια και μεις οι ίδιοι αλλάζουμε μαζί με τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.


Ποιος είναι επομένως ο στόχος της Συμβουλευτικής Σταδιοδρομίας;


Ο στόχος είναι όχι μόνο να βοηθηθεί κάποιος να πάρει τις αποφάσεις που πρέπει την εκάστοτε χρονική στιγμή, αλλά να αποκτήσει τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζεται για να κάνει συνειδητές επιλογές καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του.


Ορέστης Μπάλλας

Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Εργασίας

56 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων